A közösségi fenntartású park lehetőséget ad a közelben élő családoknak a természet megismerésére és közös élvezetére. Az egyesület szeretné elérni, hogy megnyissák a kutat is.

A Hétvezér parkot egy régebbi csobánkai civil egyesület alakította ki, aztán hagyták elvadregényesedni. A Civilek Csobánkáért tagjai újra gondozásba vették a természet bemutatása céljából. A fák, bokrok megmetszése után madárodúkat, etetőket helyeztek ki, méhlegelőt telepítettek, valamint QR-kódos természetismereti játékot írtak. Közösségi programokat is rendeznek itt. Most az önkormányzat által elzárt vízcsapot szeretnék újranyittatni.

A japán keserűfű inváziós növényfajta, gyors szaporodásával kiszorítja az őshonos fajokat. A csobánkaiak a szomszédos települések civiljeivel összefogva próbálnak gátat szabni terjedésének.

A japán keserűfű a Dera-patak csobánkai partján kezd egyeduralkodóvá válni, és gondot okoz a közeli Pomázon és Szentendrén is. A helyi egyesület a többi településsel összefogva keresi a visszaszorításának lehetőségeit konferenciát, beszélgetéseket szervezve. Akciócsoportjuk fizikai írtást is végez, amelybe minél több önkéntest szeretnének bevonni. Céljuk a település lakosságának felvilágosítása is.

Készült a Civil Térkép Program Támogatásával